Sferamedija

Amerikanka razočarana balkanskom zemljom

Lena, tiktokerka iz Amerike koja objavljuje svoja putovanja i doživljaje iz raznih zemalja, požalila se na Sjevernu Makedoniju kao najgoru evropsku zemlju koju je posjetila.

 

Najlošije iskustvo, kaže, imala je u glavnom gradu Skoplju i svojim pratiocima preporučila da posjete neki drugi dio zemlje ako planiraju putovati tamo.

“Ljudi su mi svirali na ulici, derali se na mene i stalno mi prilazili. Mislila sam si da je to stvarno previše”, ispričala je.

Primijetila je puno ilegalnih taksija koji su skupo naplaćivali vožnje i zbog kojih se osjećala nesigurno. Najveći problem tokom pokušaja pronalaska boljih taksi službi, dodaje, bila je činjenica što ne zna makedonski jezik.

“Navikla sam da mi naplaćuju više jer sam turist, ali suludo je da su vožnje skuplje nego u mom rodnom gradu, Los Anđelesu”, požalila se.

Stoga, upozorila je sve da preskoče Skoplje i umjesto grada posjete Ohridsko jezero koje je opisala kao prekrasno.

“Čula sam i od drugih žena da su imale slična iskustva, dakle izbjegnite Skoplje. Nikad se tamo neću vratiti”, zaključila je.

 

@sowonthego Replying to @Asma I will say that it was beautiful but being Black and a solo woman felt like a lethal combination and I was just so uncomfortable #travel #traveltok #solotravel #solofemaletraveler #blackgirltiktok #blacktravel #blackwomentravel #blacktravelfeed #blacksolotravel #bipoctravel #woctravel #skopje #macedonia #northmacedonia ♬ original sound – Lena | Travel Creator

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *