Sferamedija

Apsurdan obrt na suđenju muškarcu iz BiH

apsurdan-obrt

U Regionalnom sudu u Kornojburgu održano je suđenje državljaninu BiH (49) kojeg je sin (23) optužio sa maltretiranje, ucjenu, prisilu na brak te kontinuirano nasilje koje, navodno, traje već godinama.

 

U uvodnoj riječi tužiteljka Andrea Zak rekla je da je ovaj 49-godišnjak redovno tukao sina, još od njegove 12 godine. Prema njenim riječima, a sve na osnovu optužbi koje je iznio sin, sve se ovo dešavalo jer je sin homoseksualno orijentisan.

Međutim, advokat odbrane je odmah rekao da ovdje nema slučaja te izveo svojih pet svjedoka – sve članove porodice, koji su svjedočili u korist optuženog.

Što je najgore u svemu tome, čak ni optužba za prisilni brak nije mogla biti dokazana, jer je mladić u tom braku dobio dvoje djece. Na sudu su se danas pojavili i njegova majka kao i braća i sestre, koji su posvjedočili da nikakvog nasilja u njihovoj porodici nije bilo. Svjedočila je i supruga mladića, koja je potvrdila da se nije radilo o prisilnom braku.

Da apsurd bude još veći potrudila se i sama žrtva, sin optuženog, koji je izašavši pred sudiju jednostavno ćutao, iskoristivši svoje pravo, kao člana porodice, da ne svjedoči.

Na kraju je muškarac iz BiH, koji se od 14. decembra nalazi u pritvoru, oslobođen svih optužbi.

 

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *