Sferamedija

Australijan open donio istorijsku odluku

Organizatori Australijan opena donijeli su odluku da za jedan dan produže trajanje prvog Grend slema u sezoni.

 

Australijanci su se odlučili da takmičenje ubuduće startuje u nedjelju umjesto u ponedjeljak i tako traje 15 dana.

“Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo donijeli rješenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima”, rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

Australijan open 2024. biće održan od 14. do 28. januara, a titulu brane Novak Đoković i Arina Sabalenka.

“Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umjesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan nevjerovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja.

Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osjećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svjetski sportski događaj u januaru”, dodao je on.

Početak AO u nedelju pomeriće broj događaja na tri arene sa 47 na 52.

Dnevni raspored na “Rod Lejver areni” i “Margaret Kort” će predviđati bar po dva meča, umjesto dosadašnja tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka susreta. Noćne sesije će zadržati minimum dva meča, a raspored na areni “Džon Kejn” će ostati isti.

Nekoliko uzbudljivih inicijativa za Australijan open 2024, uz povratak mnogih ljubimaca navijača, biće otkriveni sljedeće sedmice, prije nego što se karte puste u prodaju, 12. oktobra.

(B92)

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *