Sferamedija

Avdiću 14 godina robije za ubistvo djevojke

avdicu-ubistvo-sfera-medija

Edvin Avdić (28) iz Goražda, koji je optuženi da je u sarajevskom naselju Stup prije tri godine iz pištolja ubio svoju djevojku Sumejju Dedović (25), pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i dva mjeseca.

 

avdicu-sfera-medija

 

Presudu je donio Vrhovni sud FBiH zbog krivičnih djela ubistvo, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Avdića terete da je 12. oktobra 2019. godine oko 4.40 u blizini ulaza u tržnicu “Hecoprom”, a nakon kraće verbalne prepirke s oštećenom S.D., iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja. Pogodio je djevojku u desnu stranu čela, usljed čega je i preminula.

avdicu-zatvor-policija-sfera

“Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Edvin Avdić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i 11 mjeseci i odlukom Vrhovnog suda FBiH presuda je preinačena u odnosu na odluku o krivično-pravnoj sankciji”, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeva.

On je bio optužen da je zločin nad svojom djevojkom, koja je takođe iz Goražda, počinio ispred lokala u sarajevskom naselju Stup.

Krvavom zločinu navodno je prethodila žestoka svađa para, koji je tada privremeno bio nastanjen u Sarajevu.

U jednom momentu su izašli ispred objekta, gdje su se posvađali, navodno zbog ljubomore, te su se začuli panični povici “Ubiše djevojku”.

Tada su bila uhapšena dvojica osumnjičenih, ali drugog nisu doveli u vezu sa zločinom. Naime, osim Avdića policija je nakon zločina uhapsila njegovog 41-godišnjeg cimera D.G. iz Velike Kladuše, koji je navodno kobne noći bio u društvu ovog para, ali istraga je pokazala da nije povezan s ubistvom i nisu ga teretili za bilo kakvu umiješanost u zločin.

Lokalni mediji su tada pisali da su ubijena djevojka i dvojica muškaraca u noći zločina bili zajedno na Ilidži u jednom lokalu, nakon čega su D.G. odvezli do kuće, gdje Edvin i on stanuju, te da je par nakon toga otišao na muziku uživo.

Osumnjičeni Edvin A. imao je dva pištolja, za koje je navodno imao dozvole.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

 

SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *