Sferamedija

Baka ne želi besplatno čuvati unuku

Nova mama ostala je šokirana kada joj je 65-godišnja majka tražila satnicu od 18 evra za čuvanje svoje unuke.

 

Prema riječima 30-godišnje mame koja se nalazi pod stresom, smještaj bebe u jaslice biće jeftiniji nego plaćanje vlastite majke za čuvanje djeteta.

Naime, kako prenosi “The Sun”, nova majka traži pomoć kada se vrati na posao nakon porodiljskog dopusta i svjesna je da se ne želi zaduživati plaćajući naknade za čuvanje djeteta.

Mlada žena je otišla na Reddit tražeći utjehu, napisavši: “Zamolila sam mamu da mi pomogne oko moje bebe kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne dopust. Imajte na umu, moja mama ima 65 godina, kod kuće je od 1992. i od tada više nije dio radne snage. Odbila je, rekavši da je prestara i da je već odgojila svoju djecu.”

Novopečena mama je dodala i da je njena majka odbila pomoć jer nije željela izgubiti svoju slobodu i vrijeme. Ona je rekla da njena majka nije spremna za ulogu bake koja se brine o svojoj unuci svaki dan, a ona je osjećala da joj je potrebna ta pomoć kako bi mogla raditi i finansirati svoju porodicu.

S druge strane, njena majka tvrdi da je ona već odgojila svoju djecu i da je sada u dobu u kojem želi uživati u svom vremenu. Ona je rekla da je spremna pomoći, ali pod uslovom da joj se plaća satnica i da se osiguraju sve potrebne potrepštine za čuvanje djeteta. Ova situacija je izazvala raspravu na društvenim mrežama, gdje se ljudi ne slažu oko toga ko je u pravu.

“Oprostite što sam otvoren i nepristojan, ali možda nemojte imati djecu ako sebi ne možete priuštiti brigu o njima. A ako je tvoj plan uvijek bio vratiti se na posao, trebala si o tome razgovarati s mamom tokom trudnoće”, komentarisao je jedan korisnik.

Druga korisnica je dodala: “Mislim da ti je glava u oblacima ako vjeruješ da se život tvoje mame neće promijeniti s bebom. Bebe su težak posao, a vaša mama ima 65 godinA. Ti si mama, ili ostani kod kuće ili plati vrtić.” Međutim, drugi su stali u odbranu novopečene mame i uvjeravali kako je potpuno normalno oslanjati se na baku i djeda za pomoć, prenosi “Večernji list”.

“Eh, tvoja mama zvuči užasno. Moja majka to nikad ne bi napravila!”, otkrila je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Ono zbog čega osjećam da tvoja majka griješi je to što te optužuje. To znači da je ona očito sposobna i da ima vremena brinuti se za vašu bebu, samo vam neće pomoći.”

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *