Sferamedija

Baku greškom u bolnici proglasili mrtvom

Porodici Petrović iz Vrnjačke Banje greškom je javljeno da je u kraljevačkoj bolnici preminula njihova majka i baka Branka.

 

Tek što su se oporavili od tog šoka, uslijedio je novi. Objašnjenje koje je stiglo iz Zdravstvenog centra Studenica još jednom je uznemirilo porodicu Branke Maričić.

Obaviješteni da je njihova majka i baka Branka preminula, porodica dolazi u kraljevačku bolnicu da prezume njeno tijelo.

„Kako bih po baku došla, osim mrtvačkim kolima. Neka mi neko objasni kako će doći po mrtvo telo u Kraljevo“, priča za N1 unuka Aleksandra Petrović.

Tada, međutim, saznaju da im mrtvačka kola, srećom, nisu potrebna. U pitanju je greška – Branka je zapravo živa.

“Majka je tražila otpusnu listu kod sestre koja je dežurala tog dana. Žena je dva puta listala. Nje nema. U međuvremenu stiže pogrebno vozilo iz Vrnjačke Banje kako bi preuzelo telo. Majka dobija informaciju da je baka živa”, kaže Aleksandra.

Kobne noći u kraljevačkoj bolnici umrla je zapravo druga pacijentkinja, koja je sa Brankom bila u istoj sobi.

Iz bolnice su rekli da se Brankina kćerka nije predstavila kada je zatražila informaciju o stanju svoje majke. Kažu da se medicinska sestra u toj situaciji javila na telefon i saopštila da je došlo do smrtnog ishoda, misleći da razgovara sa rodbinom žene koja je preminula.

Tako je poslije šoka koji je porodica već doživjela, uslijedio još jedan. Unuka Aleksandra tvrdi da je odgovor bolnice neistinit.

“Da li na odeljenjima, kao u ovom slučaju intenzivnoj nezi, leži samo po jedan pacijent. Ja vas pozovem i vi meni izdiktirate da je ta i ta osoba preminula ili je stabilnog stanja. To je nemoguće. Vi morate da me pitate za koga tražim informacije. Jel tako?”, pita se Brankina unuka.

U međuvremenu, bolnica je pronašla krivca. Zbog nepostupanja po protokolu i davanja pogrešne informacije pokrenut je disciplinski postupak protiv medicinske sestre.

 

sferamedija-logo

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *