Sferamedija

Besplatni udžbenici za banjalučke osnovce

besplatni-djeca

Mjera besplatnih udžbenika, koju naš grad sprovodi od 2021. godine na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića nastavlja se i ove godine.

 

Kazali su ovo iz Gradske uprave, te dodali kako će banjalučki osnovci od 5. do 9. razreda i za narednu školsku godinu dobiti besplatne udžbenike, za šta su već pokrenute sve neophodne procedure za realizaciju ugovora za isporuku udžbenika za školsku 2024/2025. godinu.

“Uz ovu dobru praksu Grada koja se odnosi na banjalučke osnovce, biće nastavljena i praksa da se kompleti očuvanih korištenih udžbenika proslijede učenicima iz drugih opština i gradova Republike Srpske”, kazali su oni.

S tim u vezi, Odjeljenje za društvene djelatnosti u saradnji sa banjalučkim školama radiće tokom narednog mjeseca na prikupljanju i kompletiranju korištenih udžbenika, a opštinama i gradovima biće upućen dopis za dostavljanje informacija o broju potrebnih udžbenika.

Naime, Grad je i za tekuću školsku godinu obezbijedio besplatne udžbenike za više od 8.000 osnovaca.

“Uz udžbenike, Banjaluka je dobila i novu školu u naselju Ada, koja je prva škola izgrađena u našem gradu nakon 22 godine”, zaključili su oni.

 

INSTAGAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *