Sferamedija

BiH i Hrvatsku će uzeti ove države

ruski-alaiticar-raspad-eu

Izjava Mihaila Hazina, ruskog analitičara i nekadašnjeg saradnika predsednika Vladimira Putina, uzburkala je duhove u Hrvatskoj.

 

Hazin, analitičar medijske kuće Sputnjik i član saveta Međunarodnog evroazijskog pokreta, nevladine ruske organizacije koja ima podružnice u tridesetak država, predviđa skoru propast EU.

Smatra da će se to dogoditi za dvije do tri godine, a pogotovo će se ubrzati ako na vlast u SAD dođe Donald Tramp. Hazin tvrdi da EU odbrambeno stoji loše i da će je Vašington ostaviti da se sama brani.

Tvrdi da Evropa ima samo 350.000- 400.000 vojnika, koje u slučaju sukoba sa Rusijom može poslati na prvu liniju fronta, a da će braniti samo liniju od Baltika do Alpa.

“A što će u tom slučaju biti s Poljskom odnosno Rumunijom i Bugarskom”, pita se Hazin tokom razgovara za bjelorusku agenciju Belsat i tvrdi da će se u tom slučaju granice Evrope vratiti na stanje iz 1945. godine.

Zanimljivo je i Hazinovo razmišljanje o Hrvatskoj.

“Ne zaboravimo da Viktor Orban stalno govori da je Mađarska uvijek imala izlaz na more i da je bila pomorska država”, navodi analitičar.

A da bi se to dogodilo treba, prema njegovom mišljenju, “likvidirati” Hrvatsku.

“ Zamislimo tu situaciju da u trenutku raspada EU Mađarska i Srbija odluče da Hrvatsku treba likvidirati”, navodi Hazin.

Srbija, kaže, ali ne objašnjava kako, uzima Bosnu i Hercegovinu.

“ Znamo da Hrvatska ima usku obalu i samo je nekoliko kilometara udaljena od bosanskih planina. Mađarska bi uzela sebi sjeverni deo Hrvatske s morem, a ostatak Srbija”, zaključuje Hazin i naglašava da Orban stalno govori da mu treba izlaz na more.

Hazin takođe navodi da su zakarpatska Ukrajina i rumunska Transilvanija Orbanove mete, međutim, kako Jutarnji primjećuje, uopšte ne objašnjava kako bi neka od njegovih pretpostavki mogla da se ostvari, osim što kaže da je to scenario prilikom raspada EU za koji je siguran da će se dogoditi.

Istovremeno kaže kako u Njemačkoj sve više govore “zašto je Šleska u Poljskoj” i da je Danzig (poljski grad Gdanjsk za koji tvrdi da mu je to nametnuto ime) “njemački grad”.

Takođe smatra da Ukrajina neće postojati i dodaje da bi bilo bolje da Lavov uzme Slovačka, a ne Poljska. Iako ne kaže koliko bi dobila Rusija, on tvrdi da su u EU u krivu kada misle da će bolje proći one države koje su protiv Rusije.

Hazin je zaključio da će doći i do nove Jalte koja će prekrojiti Evropu jer je preraspodjela prema njegovom mišljenju već počela. Iako kaže da ne zna ko bi učestvovao na toj konferenciji, smatra “da je ona realnost”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *