Sferamedija

Carinici su pronašli ukupno 1.4 miliona evra

carina-evri-minhen

Spektakularan pronalazak tokom sigurnosne provjere na aerodromu u Minhenu.

Uredno posloženo u crvenom koferu carinici su pronašli ukupno 1.4 miliona evra.

Prema informacijama carinske istražne kancelarije, Nijemac (44) iranskog porijekla predao je kofer prilikom prijave leta 27. decembra. Muškarac je želio letjeti u Istanbul, prenosi “Fenix-Magazin”.

Čuvari su rendgenski pregledali kofer, što je rutinska mjera. Primijetili su novčanice.

Odmah su obavijestili carinu u aerodromu. Službenici su zgrabili prtljagu, prebrojali novac i prema carinicima, došli do “nevjerovatno visoke svote” od 1.4 miliona evra.

“Kada napuštate zemlju izvan EU-a, svi iznosi novca iznad 10.000 evra moraju se prijaviti na carini”, kaže potparol carinske istražne kancelarije. U suprotnom policija sumnja na pranje novca!

Muškarac je ne sluteći pokušao ući u avion, ali istražitelji su po prtljazi znali njegov identitet, te su ga zaustavili.

Na zahtjev javnog tužioca, istražni sudija okružnog suda u Landshutu naredio je zapljenu gotovine. Muškarcu su oduzeta i dva mobitela. Raspisana je i potjernicu zbog sumnje na pranje novca. Muškarcu je izrečena mjera istražnog zatvora.

Istoga su dana istražitelji pretražili stan 44-godišnjaka u naselju Furstenfeldruk. Tamo su pronašli gotovinu i aparat za brojanje novca, prenosi “Tportal”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *