Sferamedija

Četiri osobe ranjene u pucnjavi u Beču

Sukob bandi na ulicama Beča čini se da je eskalirao i to posljednjim dešavanjima koja su se odigrala subotu u večernjim satima.

 

U pucnjavi je četvero povrijeđenih, a među njima i državljani porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Jedinica specijalne policije “Kobra” je austrijska elitna policijska jedinica čiji je primarni zadatak i djeluje u akcijama u borbi protiv terorizma.

Nešto poslije 20 sati u subotu navečer, jedinica “Kobra” morala je djelovati u u Beču-Floridsdorfu, nakon što je prethodno lokalna policija upozorila građane da izbjegavaju određena područja.

Naime, u sukobu nekoliko osoba, najmanje četiri osobe su teško povrijeđene, a radi se o prostrijelnim i ubodnim ranama, a sukob se odigrao u Floridusgasseu.

Portparol policije Markus Ditrih prokomentarisao je incident za austrijski Kurier.”Pucnjava se dogodila tokom svađe nekoliko ljudi, trenutno se traga za osumnjičenim počiniteljima”, bilo je informativno stanje u 21.45 sati.

Samo nekoliko sati kasnije, četiri osobe su uhapsile jedinice “Kobre”. Prema navodima policije, osumnjičeni počinitelji su austrijski državljani, ali vjerovatno dolaze iz BiH. Kako je saopćila policija, povrijeđena su tri Bosanca i jedan državljanin Irana. Trebali bi biti van opasnosti.

 

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner također je izvijestio o ovom višku nasilja na ulicama Beča:

“Grupama ili ‘paralelnim društvima’ koja zanemaruju naš pravni sistem nema mjesta u našoj zemlji. Policija istražuje punom brzinom i poduzet će stroge mjere protiv ovih kriminalnih grupa”, poručio je Karner, prenosi austrijski Exxpress.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSATGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *