Sferamedija

Đukanović komentarisao posjetu Dodika

djukanovic-dodik

Milo Đukanović, bivši predsjednik Crne Gore komentarisao je nedavnu posjetu Milorada Dodika, predsjednika Srpske toj državi.

 

“Odnosi BiH i Crne Gore su veoma uzorni, o tome svjedoči mnogo događaja iz naše novije istorije. Kao čovjek koji se dugo bavio državnom politikom mogu svjedočiti da je bilo prijateljstvo i razumijevanje.

Kada dođe do geopolitičkih poremećaja kakve danas vidimo, kada je završena epoha idile između Istoka i Zapada, onda to nacionalisti koriste kao zgodno vrijeme za ostvarivanje ciljeva”, dodaje Đukanović.

Dodaje da nacionalisti nisu naučili lekcije iz ranijih pogibija.

“Nacionalisti nisu izvukli nauk iz pogibije 150 hiljada ljudi da je njihova politika pogrešna, nego su izvukli zaključak da nisu imali dobro vrijeme i da bi danas kada su zaoštreni odnosi njihove ideje mogle biti ostvarene”, smatra i ističe:

“Provokacije sa te posjete smještam u taj kontekst. To je neodgovorna politika koja pokušava da zamuti čistu vodu između naše dvije države”, 

najavio je Đukanović, komentarišući posjetu Dodika i susret s Andrijom Mandićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore, a prenosi Dnevni Avaz.

“Porast desnice je veoma opasan, ne samo na Balkanu gdje su nacionalizmi opet digli glavu. Mi smo se prerano ponadali da su oni sahranjeni u ratovima koji su okončani Dejtonski mirom.

Desničarenje je danas postalo jako opasno i jako unosno. EU se mora odbraniti superiornošću svoje politike. Čini mi se da se nedovoljno bavimo time u Evropi. Mislim da je posljednji znak za uzbunu i da moramo odbraniti EU”, kazao je Đukanović dodavši:

“Ne vidim alternativu demokratiji, vladavini prava, tržišnoj ekonomiji. Zato mislim da je najveći interes da očuvamo te vrijednosti”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *