Sferamedija

Đurić i Stanivuković postigli dogovor

djuric-stanivukovic-delozacija

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da spor traje 20 godina, te da ovo danas njegov jubilej.

 

“Kada se moglo reagovati, nije se reagovalo. Kada su prethodni gradonačelnici mogli iskoristiti pravne ljekove, kada je pravobraničaštvo moglo da preuzme zemljište, svi su žmirili”, rekao je Stanivukovuć i dodao da, kada je on postao prvi čovjek grada, spor oko zemljišta bila izvršna presuda, te koliko god im se ne dopadale izvršne presude, kako je rekao Stanivuković, one su legalne.

“Ovo je sve, nažalost, prohujalo s vihorim. Borićemo se za društvo, jer kako je moguće da neko privatizuje Muzej savremene umjetnosti, ulice, spomenike”, kazao je Stanivuković.

Kako dodaje, u normalnoj državi to ne bi bilo moguće.

“Kada imate banana državu i banana sudove, sve je moguće”, rekao je on.

Dodao da je deložacija zaustavljena u dva navrata, te da su rizikovali krivične prijave. 

“Naš cilj je bio bolja pregovaračka mogućnost, sposobnost i kapacitet. Nisu sve karte u našim rukama, malo smo i blefirali”, istakao je on, te dodao da se tim blefon i pukom srećom mogu nadati da Autoprevoz odustane od 50 miliona tužbenih zakona, od kojih se nikada ne zna šta može biti na sudu i šta će biti naplaćeno.

“Na ovom parkingu, u koliko danas dođe do onoga što je neminovno, grad će zadržati pravo naplate parkinga. Čak i kada bude oteto od grada, zadržavamo pravo prihoda parkinga naplate u jednom procentu i jednom dijelu odtaje parking”, pojasnio je Stanivuković.

 

Đurić: Želimo da stavimo tačku na ovu agoniju

Sladomir Đurić, generalni direktor Autoprevoza, rekao je da je danas treći pokušaj deložacije parkinga u Banjaluci.

“Danas će to biti završeno. Mi smo dali prijedlog i spremni smo na kompromis, prvi put u 20 godina smo sjeli da pričamo na ovu temu”, rekao je on, te dodao da nije bilo potrebe da se ovaj spor ovoliko dugo vodi.

“Spremni smo da se odreknemo polovine naše imovine i našli smo kompromisno rješenje prihvatljivo za obje strane, a rasi se o imovini od opšteg javnog interesa kao što su Muzej savremne umjetnosti spomenik 12 beba i dio Vidovdanske ulice. Jasno smo rekli da smo spremni bez nadoknade da se odreknemo, te da ga poklonimo našem gradu, kako bismo na ovu agoniji stavili tačku”, kazao je on.

 

 

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *