Sferamedija

Dodik: Nećete me vidjeti u zatvoru

dodik-republika-srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, nakon ročišta po optužnici Tužilaštva BiH za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, da neće ići u zatvor nakon ovog suđenja.

 

“Ja ću se izvući, ne sikirajte se. Mene u zatvoru nećete vidjeti. Ovo je nasilje, ovo nije zabilježeno”, izjavio je Dodik novinarima.

On je naglasio da nije tačno da je psovao majku tužiocu i da u zabilješci stoji da su to potvrdili i drugi tužioci.

“Jesam rekao: ‘Ko je ovaj kreten'”, rekao je Dodik, istakavši da ne može da vjeruje koliko je tužilac naivan jer ga je namjerno htio verbalno isprovocirati da se s njim tuži na personalnoj osnovi kako ne bi mogao biti tužilac u ovom slučaju.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ne želi da trpi nasilje i da ovo nigdje nije zabilježeno.

On je dodao da Kristijana Šmita poštuju u FBiH, jer bez njega danas ne bi imali Vladu, dok je Republika Srpska formirala svoju vladu bez ičije pomoći i ima kapacitet da funkcioniše.

Dodik je istakao da poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić ima pravo da podnese prijavu protiv njega, a da njemu ne pada na pamet da podnosi bilo kakvu prijavu.

“Ta Bosna koju imaju u glavi članovi SDA, posebno Bakir Izetbegović, ne može da funkcioniše”, poručio je Dodik.

“U Srpskoj ne važe odluke Ustavnog suda BiH u ovom sastavu”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne važe odluke Ustavnog suda BiH u ovom sastavu u Srpskoj i da će Srpska zabraniti i djelovanje Suda i Tužilaštva BiH na svom prostoru ukoliko dođu organi tih institucija da ih sprovode.

– Ako ovaj Ustavni sud sa tri stranca, dva Bošnjaka i jednim Hrvatom misli da je legitiman i legalan i da će donijeti neke odluke – neće. Ako misli da će sutra na sjednici reći da ovaj zakon o kleveti nije ustavan – ja kažem da će se primjenjivati, a njihova odluka se neće primjenjivati u Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da mu, kada vidi kako se tumači Ustav, dođe da uzme svoju fakultetsku diplomu i iscijepa.

– Mi smo rekli da ne važe odluke Ustavnog suda u ovom sastavu i neće važiti u Republici Srpskoj. Ako dođu organi kao što su SIPA, Sud, Tužilaštvo, da sprovodu tu neustavnu odluku i nelegitimnu odluku u Srpskoj, Republika Srpska će zabraniti djelovanje Suda i Tužilaštva na svom prostoru – naglasio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li je izvršio pritisak na doskorašnjeg sudiju Ustavnog suda BiH Zlatka Kneževića, Dodik je rekao da nije siledžija i da je Knežević objasnio zašto je otišao u penziju.

– Te bajne sudije utvrdile su da u kvorumu za odlučivanje ne mora da bude Srbin. E pošto je to bilo bez njega i smatra da je to skrnavljenje prava, on je rekao da ide u penziju – pojasnio je Dodik.

Dodik je rekao da je to Republici Srpskoj stvorilo mogućnost da ne izabere sudije dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *