Sferamedija

DODIK: USPJEH JE OVLADATI I POSLOVIMA I KARIJERAMA

dodik-karijera-uspjeh

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u obraćanju studentima Medicinskog fakulteta u Foči da podrška vlasti u Srpskoj neće izostati kako bi im bili obezbijeđeni dobri uslovi za učenje i za rad, ali da i oni moraju preuzeti veću društvenu odgovrnost.

 

Dodik, koji je Medicinski fakultet u Foči posjetio zajedno sa NJegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem, rekao je studentima da osim uže specijalizacije za koju se školuju treba da budu i društveno odgovorni.

“Vi, koji ste, da ne kažem, posebno nadareni, vi koji se školujete na jednom od najtežih fakulteta, jer vaše školovanje traje permanentno, ne završavate fakultet kao ostali studenti već morate da idete na specijalizaciju i dalje se usavršavate”, rekao je Dodik.

On je studentima zaželio uspjeh u školovanju i karijerama, rekavši da se školuju za jedan od najplementijih poslova i da upravo iz tog razloga treba da preuzmu i višu dgovornost u društvu.

“Obično se misli da je u politici najviše pravnika, ekonomista i politologa, ali najviše je ljekara”, rekao je Dodik.

On je istakao da njegova podrška nikada neće izostati i da je ponosan što je bio poslanik u Narodnoj skupštini Srpske koja je prije 30 godina donijela odluku da u Foči bude formiran Medicinski fakultet.

“Boriša Starović je bio neodoljiv, nezaobilazan da se to učini u gotovo nemogućim okolnostima koji su tada ovdje vladali. Sve je ovo stvoreno da bi se dao značaj vama i vašem obrazovanju”, naglasio je Dodik.

On je rekao da su odobrena i sredstva za novi studentski dom, te da je to veoma bitno za studente.

“Ovdje bih sada ovdje trebao da obećam sve što dekan traži, ali neka, dekan zato i služi da presreće predsjednika i ponešto traži”, dodao je Dodik.

Dodik je zahvalio patrijarhu srpskom Porfiriju koji je pohvalio rad i zalaganje vlasti u Republici Srpskoj.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *