Sferamedija

Dogodila se tuča, policija morala reagovati

tuca-zagreb

Priprema se jos jedna molitvena subota na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kontraprotestanti već su tu, leže na podu s transparentima na kojima piše “Naša tijela, naš izbor”, “Patrijarhat ubija”.

 

Poručili su da nisu ni iz kakve organizacije, već da su se organizovali individualno.

Molitelja je, s druge strane, dvadesetak, pozivaju na što skoriji početak molitve.

“Klerofašisti, pustite nas na miru”, stoji na jednom od transparenata.

Na Trgu su i jake policijske snage.

Svi koji nisu iz “moliteljskog kruga” su zamoljeni da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su da su oni prostor rezervisali za molitvu.

Na konstatciju kako je to javni prostor, jedna je žena, koja drži molitvenu ogradu, rekla da samo muškarci mole unutra, da “tamo nije za žene”. Ona moli, kaže, držeći ogradu. Imaju redare koji kažu da se može ući, i moliti.

Molitveni redari ne daju unutra, kažu imate javnog prostora koliko hoćete drugdje. Kažu kako je ovo sad njihovo, rezervisano za molitvu, a mi ostali možemo biti izvan kruga, gdje stoje njihove žene.

“Imamo goste, nemojte se na njih obazirati niti ih dirati, možete za njih moliti” riječi su s kojima je krenula molitva u 08.30 sati. Molitelja je stotinjak.

Molitelji bi danas trebali moliti za njihovu otadžbinu, muškarce, život u predbračnoj čistoći, za prestanak abortusa i otvorenost bračnih parova životu.

Osim u Zagrebu, molitelji će se okupiti i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, te u Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Prema novijim informacijama, kad je završilo molitveno okupljanje na Jelačićevom trgu, odjednom je došlo do naguravanja i tuče dvije strane, ali nije jasno ko je i kako prvi krenuo.

Intervenisala je policija. Koliko se uspjelo vidjeti, odvedeno je nekoliko demonstranata, je li i neko od molitelja, još nije jasno.

Na Trg je stigla i Hitna, ali zbog starijeg muškarca kojem je pozlilo, prenose “24Sata”.

Video možete pogledati OVDJE.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *