Sferamedija

Drinić: Djeca sa trajnim invaliditetom i njihovi roditelji zaslužuju maksimalnu podršku države

drinic-skupstina-kosovo

Uoči zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske, poslanik PDP-a Nebojša Drinić ponovio je da je roditelji njegovatelji nisu obuhvaćeni izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti RS, koje su na dnevnom redu.

 

-Dobio sam jako neobičan odgovor u skupštinskoj sali, a to je da se ta prava nisu počela gubiti, već da su nezakonito dodijeljena. To nije nikakav odgovor, zamislite dodijelite, pa oduzimate, što govori o neozbiljnom pristupu rješavanja ovog problema – istakao je Drinić za BHT1.

Smatra da se treba promijeniti starosna granica od 30 godina.

-Treba priznati status roditelja njegovatelja koji je nezaposlen, a čije dijete ima autizam ili trajni invaliditet ili za koga nema šanse da mu se promijeni zdravstveno stanje.

To što dijete ima invaliditet, ne znači da ne treba odlaziti u društvene centre, školu ili slično, tako se pruža šansa i roditeljima da imaju vrijeme za sebe – navodi Drinić.

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Небојша Дринић (@nebojsa.drinic)

 

ZAKON O MAJCI

Govoreći o potrebi donošenja Zakona o majci, Drinić je ponovio da majke moraju imati poseban tretman u društvu čime će se pokazati želja da im se olakša svakodnevni život, pri čemu je podsjetio na slučaj smrti majke i sina koji su 10 dana bili mrtvi u svojoj porodičnooj kući.

Postavlja se pitanje, kaže ko onda kontroliše Centre za socijalni rad. Ne smijemo da dopustimo da se desi više nijedan takav primjer.

Svima su puna usta boraca, socijalnih kategorija studenata, onih koji pohađaju osnovno i srednje obrazovanje, a svim problemima se pristupa površno. Formiraju se određene komisije, pa nema dovoljno novca. Kod nas ima i previše komisija, onda se tu zagube osnovne stvari koje se lako mogu riješiti – istakao je Drinić za BHT1.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *