Sferamedija

Google kažnjen sa 250 miliona evra

google

Francuska organizacija za zaštitu konkurencije objavila je danas da je kaznila američku kompaniju Google sa 250 miliona evra zbog kršenja pravila Evropske unije o intelektualnoj svojini.

 

Nadzorni organ je saopštio da je Google prekršio četiri od sedam obaveza koje su ranije dogovorene u okviru sporazuma o poravnanju sa pojedinim velikim francuskim novinskim organizacijama kao što je Frans pres (AFP).

Google prema tvrdnjama regulatora, između ostalog, nije pružio transparentne informacije francuskim izdavačima, navodi Frans 24, prenosi Tanjug.

Američka kompanija se obavezala da neće osporiti odluku i predložila je niz mjera za otklanjanje određenih nedostataka, dodala je francuska organizacija za zaštitu konkurencije.

Pojedine  novinske organizacije u Francuskoj su ranije pokrenule postupak protiv Google zbog navodnog kršenja autorskih prava u vezi sa onlajn sadržajima.

Američki tehnološki gigant je 2022. odustao od žalbe na kaznu od 500 miliona dolara zbog kršenja autorskih prava i činilo se da je time cio spor okončan, ali francuski regulator je sada zaključio da Google nije ispunio uslove iz sporazuma o poravnanju.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *