Sferamedija

Goranu Džoniću potvrđena doživotna robija

goran-dzonic-kazna

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca na doživotnu robiju odlučujući po žalbi koju je na prvostepenu presudu kojom mu je izrečena istovjetna kazna, izjavila njegova odbrana.

 

Kako je saopštila ova pravosudna institucija, petočlano vijeće Apelacionog suda nakon javne sjednice održane 17. januara preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. te mu u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vrijeme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora, prenosi Nova.

“U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena. Uračunavanje pritvora u izvršeno je radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust, a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

Apelacioni sud je 9. februara spise predmeta sa odlukom dostavio Višem sudu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji po zakonu trebaju da je prime”, navodi se u odluci suda.

Džoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije koje je iz koristoljublja ubio, a zatim zapalio.

 

SFERAMEDIJA

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *