Sferamedija

I bh. pjevačica pod američkim sankcijama

bh-pjevacica-sankcije

I nekadašnja bh. pjevačica Amela Šehović od juče se nalazi pod sankcijama američkog State Departmenta.

 

Šehovićeva se tamo našla kao supruga Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

State Department je u ponedjeljak naveo je da su nove sankcije uvedene bivšoj državnoj tužiteljki u Bosni i Hercegovini Diani Kajmaković i bivšem čelniku OBA Osmanu Mehmedagiću. Prema novim sankcijama, ovim osobama i članovima njihove uže porodice zabranjuje se ulazak u Sjedinjene Američke Države (SAD)

Šehovićeva se ovim povodom oglasila na društvenim mrežama.

“Sjećate li se Erika Larsona? To je onaj što ga je američka ambasada po hitnom postupku iz BiH vratila u SAD-e jer je teško kompromitovan. Iako se iz ambasade često oglašavaju po raznoraznim pitanjima, nikad građanima ove zemlje nisu objasnili šta je to tako strašno učinio Larson i ko je tražio da se isti momentalno otpremi iz BiH. E sad je taj isti Larson raspodijeljen na mjesto sa kojeg odlučuje ko će se naći na američkoj crnoj listi”, objavila je ona na svom Facebook profilu.

Inače javnosti je Amela Šehović najviše poznata kao nekadašnja pjevačica

Ovo su, podsjetimo, dodatne sankcije njenom suprugu a  ranije je Ministarstvo trezora SAD uvelo sankcije Mehmedagiću za saučesništvo u korupciji, direktno ili indirektno umiješanom u korupciju, zbog pronevjere javne imovine, eksproprijacija privatne imovine za ličnu korist ili političke svrhe ili podmićivanja.

 

SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *