Sferamedija

Inspektor optužen za iznudu iskaza i premlaćivanje

inspektor-sfera-medija

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv inspektora MUP Republike Srpske Predraga Stankića za iznuđivanje iskaza, odnosno premlaćivanje R.R. u policijskoj stanici.

 

inspektor1

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini navodi se da se nasilničko postupanje inspektora odigralo 24. avgusta 2020. godine u zgradi PS Lopare.

Pojašnjava se da je Stankić, kao inspektor MUP RS, u stanicu pozvao R.R, J.M. i S.M. radi davanja izjave u vezi sa razbijanjem automobila, vlasništvo R.N, od prethodne večeri.

Dok su čekali ispred Policijske stanice Lopare Stankić je sa prozora pozvao R.R. da dođe u njegovu kancelariju.

– Kada je R.R. ušao u kancelariju, Stankić je stao ispred njega i povišenim tonom ga pitao: “Ko je razbio auto koje je bilo parkirano ispred kluba “City”. Kada je uhapšeni rekao da ne zna, Stankić mu je opalio šamar, u namjeri da mu nanese tjelesne povrede – navodi se u optužnici.

Od siline udarca R.R. je pao na kancelarijski sto. Kada se pridigao inspektor je ponovo povišenim tonom pitao: “Ko je razbio auto?”

– Kada je R.R. ponovo odgovorio da ne zna, inspektor ga je udario pesnicom u predjelu rebara i glave, govoreći: “Priznaćeš ti meni do tri sata, kada idem kući”. Oštećenom je rekao da izađe iz kancelarije, a onda ga je na hodniku ponovo ošamario – navodi se u optužnici.

Optuženi inspektor je zatim rekao R.R. da ide kući, bez da je sačinio zapisnik o saslušanju i oštećenog upoznao u kojem svojstvu se saslušava.

– Usljed udaraca oštećeni R.R. je zadobio kontuzije grudnog koša, praćene krvnim podlivom i prelomom četvrtog rebra lijeve strane, te kontuziju lica – piše u optužnici.

Ukoliko se dokaže krivica inspektoru prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, prenosi Srpskainfo.

SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *