Sferamedija

Iranski predsjednik: Ovo je kraj Izraela

iranski-predsjednik

“Poručujemo Amerikancima i njihovim izraelskim prijateljima – danas vi šaljete rakete koje ubijaju nevine civile. Partneri ste u zločinu koji će biti kažnjen, jer ovo je kraj Izraela”, izjavio je Ebrahim Raisi, iranski predsjednik.

 

Prije dva dana vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da “genocid” nad Palestincima u Pojasu Gaze mora “odmah” prestati.

Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas, koji uživa podršku Teherana i koji vlada Gazom, nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. oktobra ubivši 1300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj istoriji zemlje.

“Niko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave… bombardovanje Gaze mora odmah prestati”, rekao je Hamenei grupi studenata u Teheranu. “Svijet svjedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi”, rekao je uz povike: “Smrt Izraelu!”

Još se nadovezao

“Moramo odgovoriti, moramo reagovati na ono što se događa u Gazi”, rekao je Hamenei dodajući da bi izraelskim zvaničnicima trebalo suditi za njihove “zločine protiv Palestinaca u Gazi”.

Izrael je bombardovao Pojas Gaze u vazdušnim napadima u kojima je ubijeno više od 2.800 Palestinaca, od kojih su četvrtina djeca, a otprilike polovina od 2.3 miliona stanovnika Gaze morala je napustiti svoje kuće.

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti s još jednim udarnim valom otpora ako njegova “zvjerstva” ne prestanu u Gazi, citirali su zamjenika zapovjednika iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji. “Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastaviće se sve dok se ovaj kancerogeni tumor ne iskorijeni s karte svijeta”, rekao je Ali Fadavi.

Dodao je:

“Još jedan udarni val je na putu ako Izrael ne okonča zločine u Gazi”, upozorio je, prenosi “Index“.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *