Sferamedija

Izjednačiti subvencije u privatnim i javnim vrtićima

vrtic

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Banjaluka Jovan Radovanović izrazio je podršku inicijativama da se u gradu na Vrbasu izjednače subvencije u privatnim i javnim vrtićima, što bi mnogo značilo u smislu demografske obnove.

 

Radovanović je rekao Srni da bi cjenovno obje vrste vrtića trebalo da budu izjednačene, te da sadašnja visina subvencije od 60 KM za privatne vrtiće koju obezbjeđuje grad Banjaluka nije dovoljna s obzirom na inflaciju, stalna poskupljenja i slično.

“To je maltene ništa. Trebalo bi da grad Banjaluka uz eventualnu podršku republičkih institucija obezbijedi izjednačavanje cijena privatnih i javnih vrtića, jer bi to mnogo značilo za finansijsko stanje porodica i popravljanje demografske slike u Republici Srpskoj”, naglasio je Radovanović.

On je istakao da je zagovornik toga da djeca iz porodica koje okupljaju imaju besplatan i privatni vrtić, te da se to subvencioniše zarad unapređenja pronatalitetne politike.

“Okupljamo oko 900 porodica u Banjaluci sa četvoro i više djece. Jedna porodica u nekom prosjeku ima šestoro djece i onda možete da vidite kolika su to izdvajanja za djecu koja pohađaju vrtiće”, pojasnio je Radovanović.

Roditelji djece koja pohađaju privatne predškolske ustanove na području Banjaluke uskoro bi trebalo da pokrenu inicijativu prema nadležnim gradskim vlastima u kojoj traže da se zaustavi diskriminacija i da sva djeca dobiju jednako pravo, odnosno uslove za pohađanje predškolskih ustanova – javnih i privatnih.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *