Sferamedija

Ja sam Maja. Operisali su me tri sata

maja-hamas-djevojcica

Hamas je objavio uznemirujući video snimak za koju tvrdi da prikazuje Izraelku, koju su za vrijeme posjete muzičkom festivalu “Supernova” oteli i odveli u Gazu.

 

Kako tvrdi Izrael, ukupno 199 taoca su oteli Hamasovi ratnici na krvavu subotu 7. oktobra.

U video zapisu, koji je objavljen na Hamasovom službenom Telegram kanalu, mlada žena Maja Šem na hebrejskom jeziku se direktno obratila kameri tvrdeći da je iz centralnog Izraela.

Na snimku je rekla da se njeni otmičari brinu o njoj. Takođe se vidi da je djevojka povrijeđena, ali da joj daju medicinsku pomoć.

To je prvi snimak nekog taoca koju je objavio Hamas, a na video zapisu se navodi da je oteta 7. oktobra na dan kada je Hamas iznenada napao jug Izraela..

“Ja sam Maja Šem, imam 21 godinu i dolazim iz Šohama. Trenutno sam u Gazi. Bila sam na festivalu. Ruka mi je teško povrijeđena. Imala sam operaciju u bolnici u Gazi, koja je trajala tri sata. Brinu se o meni, daju mi lijekove, sve je u redu. Jedino što želim da me što prije vrate kući, mojim roditeljima. Izvucite me odavde što je prije moguće. Molim vas,” zavapila je Maya.

Festival koji se održavao u pograničnom području bila je jedna od prvih meta Hamasa. Stotine ljubitelja muzike okupilo se na festivalu plesa u pustinji, a veselje je prekinuto krvoprolićem u režiji Hamasa, njihovi su militanti nasumice pucali po posjetiocima, a dio njih su oteli i odveli u Gazu kao taoce.

Video Maje je objavljen na Hamasovom Telegram kanalu iz sljedeću poruku:

“Mudžahedini iz brigada Al-Kasam pružaju medicinsku njegu zatvorenoj osobi u Gazi, koja je zarobljena prvog dana operacije ‘Poplava Al-Aksa’,” poručili su, prenosi “Jutarnji”.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *