Sferamedija

Jahorina top destinacija ove zime

jahorina-top-destinacija.

Olimpijski centar “Jahorina” u ovoj zimskoj sezoni ugostio je više od 100.000 skijaša, a očekuje se da će biti oboreni svi rekordi u posjećenosti s obzirom na već sada impresivan broj rezervacija, saopšteno je iz ovog centra.

 

“Zahvaljujući predanosti zaposlenih, tehnološkim unapređenjima i posvećenosti kvalitetu, finansijski rezultati su se povećali za devet puta u poređenju sa istim periodom prošle godine”, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Najveći broj skijaša zabilježen je 11. januara kada je ski-centar posjetilo impresivnih 6.000 gostiju u toku samo jednog dana.

Iako su prethodnih dana postojali izazovi u vezi sa snijegom, tim Olimpijskog centra “Jahorina” uspješno je održavao staze i sistem vještačkog osnježavanja konstantno je u pogonu.

Palo je i novih 30 centimetara snijega, a temperaturni minus koji je u najavi za naredne dane pogodovaće proizvodnji novog vještačkog snijega.

Skijašima je na raspolaganju više od 70 odsto kapaciteta ski-centra i intenzivno se radi na osposobljavanju preostalih kapaciteta ovog ski-centra.

Noćno skijanje je u pogonu svaku veče u terminu od 18.00 do 21.00 čas.

U saopštenju se navodi da je proširen uticaj na nova tržišta, posebno ističući uspješan ulazak na englesko tržište sa čarter letom iz Londona.

“Jahorina je postala destinacija koja privlači ljubitelje zimskih sportova iz cijelog regiona, uključujući Rumuniju, Mađarsku i Tursku”, navodi se u saopštenju i dodala da je samo zbog Jahorine uveden let na relaciji Skoplje-Sarajevo ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Ova sezona je posebna jer se obilježava 40 godina od održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, te su pripremljene raznovrsne proslave, retrospektive i prilike za zajedničko slavlje.

Ujedno je planirano otvaranje izložbe na Jahorini posvećene Olimpijadi prije 40 godina, sa jedinstvenom kolekcijom eksponata smještenih u gondoli Poljice.

“Ovo je naš način da oživimo uspomene i pokažemo ponos prema sportskoj prošlosti I bogatom nasljeđu”, navodi se u saopštenju.

Tradicionalno se obilježava i “Vorld snou dej”, gdje će Jahorina u naredna tri dana biti centar igre, smijeha i dobre zabave, a ove godine pripremljena su posebna iznenađenja za najmlađe skijaše.

Prvi dan donosi popust od 50 odsto na dječije ski-karte, drugi dan mnogobrojne aktivacije i nagrade iznenađenja, dok će treći dan biti posebno obilježen dodjelom 100 skija i 100 kaciga za najmlađe uz dodatne aktivacije i nagrade.

Iz Olimpijskog centra poručuju ljubiteljima skijanja da još postoji prilika da rezervišu smještaj po najpovoljnijim cijenama, piše Srna.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *