Sferamedija

Još jedno povećanje plata u javnom sektoru

vece-plate

Potpisan ugovor za (još jedno) povećanje plata u javnom sektoru, sindikati odustali od toplog obroka

 

Resorni ministri i predstavnici granskih sindikata iz oblasti uprave, unutrašnjih poslova, zdravstva, obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci sporazum o povećanju plata za 54.118 zaposlenih u javnom sektoru.

 jos-jedno-plate

Sporazume su potpisali ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

 

Sporazum su potpisali i predstavnici Sindikata uprave, Sindikata radnika unutrašnjih poslova, Strukovnog sindikata doktora medicine, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Sindikata obrazovanja, nauke i kulture.

jos-jedno-senka

Ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić izjavila je da sporazum podrazumijeva povećanje plate od 10 odsto za zaposlene u javnom sektoru od 1. maja, kao i povećanje od 100 KM koje će se iskazati kroz koeficijent od 1. avgusta.

“Potpisivanjem ovog sporazuma predstavnici sindikata koji su pokrenuli interpelaciju /radi vraćanja prava na topli obrok i regres/ odustaju od svog zahtjeva, te će biti imenovana interresorna radna grupa koja će pratiti realizaciju sporazuma”, rekla je Jujićeva novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

bozo-maric-3-1

Predsjednik Sindikata uprave Božo Marić kaže da su odsutali od zahtjeva, ali ne i prava utvrđenog zakonom, ali da su morali naći kompromis.

SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *