Sferamedija

Kćerku silovao 1.550 puta, ide na 40 godina robije

KCERKA-SILOVANJE

Visoki krivični sud (VKS) odbio je žalbu S. R. (58) i potvrdio rješenje Županijskog suda u Zadru o odbacivanju zahtjeva za obnovu krivičnog postupka u kojem je 2017. osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja maloljetne kćerke i silovanja supruge.

 

Sud smatra kako je prvostepeni sud pravilno i osnovano odbacio zahtjev osuđenika za obnovu krivičnog postupka, uz valjano obrazloženje da S. R. u svom prijedlogu ne iznosi nove činjenice niti podnosi nove dokaze koji bi bili prikladni da imaju osnova za oslobođenje od optužbe ili osudi po blažem zakonu.

“To se odnosi i na nalaz bolnice kojim S. R. pokušava osporiti svoje očinstvo nad žrtvom”, ističe sud.

VKS je precizirao kako je prvostepenski sud već ranije donio meritornu odbijajuću odluku po takvom zahtjevu optuženika koja je potvrđena odlukom višeg suda jer rezultati biološkog vještačenja potvrđuju da su G.R. i S.R. roditelji zlostavljane kćeri sa 99,9 odsto vjerovatnoće, te da su s istim postotkom vjerovatnoće osuđenik i njegova višestruko silovana kćerka roditelji jednog djeteta.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je S.R. kćerku počeo zlostavljati dok je ona imala 12 godina, što je nastavio raditi idućih 16 godina, a tokom kojih ju je na dnevnoj bazi silovao čak 1.550 puta.

Prema pisanju medija, prenosi Novi list, zlostavljana djevojčica je s ocem dobila dijete, a u dobi od 15 godina pokušala je i da se ubije.

Osim nje, S.R. je zlostavljao i suprugu i petero djece koja su, kako je rečeno tokom izricanja presude, svakodnevno trpjela njegove vrijeđanja i fizička zlostavljanja.

Osim zbog polnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, S.R. je osuđen i za silovanje supruge koja je 1996. godine s djecom pokušala odseliti od njega, ali joj to nije uspjelo.

Mediji su pisali da je zlostavljana supruga pomoć potražila u Centru za socijalnu zaštitu gdje su joj rekli da “ne žele imati posla s tim luđakom”.

Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je S. R. uračunljiva osoba s poremećajem ličnosti, a osim izdržavanja zatvorske kazne, određena mu je i bezbjednosna mjera psihosocijalnog tretmana.

Takođe je utvrđeno da tokom počinjenja svih krivičnih djela nije imao ni najmanju grižnju savjest, te da zanemaruje društvene norme i ne prihvaća odgovornost za svoja djela.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *