Sferamedija

Kim Jong Un: Pripremite se za rat!

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je juče terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je danas sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

 

Obilazak baze, čija lokacija nije identifikovana, dolazi nakon početka godišnjih kombinovanih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima učestvuje dvostruko veći broj vojnika u poređenju s prošlom godinom.

Kim je rekao da vojska mora “dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije”, izvijestila je KCNA.

“Vojska treba da bude savršeno spremna za rat”

“Naša bi vojska trebalo … stalno da intenzivira stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat”, prenijela je agencija Kimove riječi vojnicima.

KCNA nije navela je li Kim direktno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uslovima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.

 

SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *