Sferamedija

Kontinuirano organizujemo predavanja svjetskih stručnjaka

radnici-ukc-osiguranje-djajic

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, istakao je da je ova zdravstvena ustanova u Banjaluci jedina u Srpskoj i BiH koja svakih sedam dana ugosti brojne svjetske stručnjake iz različitih oblasti, a koji zainteresovanim zdravstvenim radnicima prenose znanja i iskustva.

 

Đajić je naveo da to dokazuje i Škola akušerske anestezije sa radionicama regionalne anestezije, koja traje od danas do subote, 8. juna.

“Ono što je najbitnije to se primjenjuje pri liječenju naših pacijenata i to je veliki uspjeh UKC-a i zdravstvenog sistema Republike Srpske”, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Gost iz SAD doktor Klemens Ortner izrazio je zadovoljstvo što je gost u UKC-u Republike Srpske, te što vidi veliki broj mladih ljekara zainteresovanih za usvajanje dodatnih znanja.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a Srpske Dragan Rakanović rekao je da je ovo treća škola akušerske anestezije, koja se sastoji iz tri dijela.

On je naveo da je prvi praktični dio u porodilištu sa treninzima mlađih ljekara za izvođenje akušerske anestezije bezbolnog porođaja, da je drugi dio kurs ultrazvuka, a treći dio se sastoji iz teorijskih predavanja o akušerskoj anesteziji, o čemu će govoriti stručnjaci iz Holandije, Španije i zemalja regiona.

“Orijentisani smo na siguran porođaj i unapređenje zdravstvenog stanja i liječenja naših pacijenata, a u konkretnom slučaju trudnica i porodilja”, rekao je Rakanović.

U okviru Škole biće održana predavanja za sve zainteresovane stručnjake iz ove oblasti sa temama iz domena epiduralne i spinalne anestezije, toka i ishoda porođaja.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *