Sferamedija

KOSOVO: Ubijena trojica napadača

ubijeni-napadaci-kosovo

Kosovska policija potvrdila je da su u dosadšnjoj razmeni vatre na severu Kosova ubijena tri “napadača”.

 

Osim toga, petoro je uhapšenih, od čega je jedna osoba direktno povezana sa pucnjavom, dok je njih četvoro osumnjičeno za logističku podršku.

Prema navodima policije, kod njih su pronađene radio stanice, municija, značajna količina oružja,

Ministar u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je za Nova.rs da je situacija u okolini manastira Banjska i dalje dramatična, te da nema naznaka da će brzo smiriti.

Prema njegovim informacijama, deo napadača ušao je u manastir, dok ih policija megafonom doziva da se predaju. Kako kaže na osnovu izvora iz policije, napadači su dobro organizovani i navodno naoružani teškim naoružanjem, zoljama i minobacačima. Prema njegovim informacijama, još uvek se ne zna ko su napadači.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 časova povodom eskalacije tenzija na severu Kosova.

Specijani predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da najoštrije osuđuje sinoćni napad na pripadnike Kosovske policije i dodao da je nasilje neprihvatljivo.

“Najoštrije osuđujem užasan napad naoružane bande na pripadnike kosovske policije u Banjskoj/Banjske na severu Kosova, u kojem je jedan policajac mrtav, a dva povređena. Sve činjenice o napadu moraju biti utvrđene. Odgovorni počinioci moraju se suočiti sa pravdom”, izjavio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel povodom trenutne situacije na Kosovu.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *