Sferamedija

Kurs iz oblasti vizuelnih efekata

vizuelni-efekti

Zainteresovani polaznici sa predznanjem iz vizuelnih djelatnosti mogu se od 10. februara do 10. marta prijavljivati za dvomjesečni kurs za osposobljavanje stručnjaka za rad u oblasti vizuelnih efekata, koji će podržati Auto-vizuelni centar Republike Srpske.

 

Direktor Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić potpisala je danas sa direktorom producentske kuće “LMC studio” Banjaluka Davidom Gatarićem i predsjednikom Udruženja animatora Republike Srpske (Dares) Igorom Đurićem ugovor o podršci ovog centra u organizaciji tog dvomjesečnog kursa.

Ilićeva je pojasnila da će dvomjesečni kurs o vizuelnim efektima, koji će biti organizovan kao rezultat ove saradnje, omogućiti polaznicima da savladavaju osnovne alate, teoriju i način razmšljanja stručnjaka za rad u oblasti vizuelnih efekata, saopšteno je iz Audio-vizuelnog centra Srpske.

“Cilj kursa je da polaznici steknu odgovarajuće vještine i znanja kojima se mogu kvalifikovati za raznovrsne poslove u filmskoj i televizijskoj industriji, marketingu, video igrama, dizajnu i drugim srodnim oblastima”, rekla je Ilićeva, prenosi Srna.

Ona je napomenula da je u oblasti filmske industrije velika potražnja za ovim stručnjacima, kao i da ne postoje domaći programi obrazovanja koji bi obučili potencijalne radnike, te će “LMC studio” kao nosilac projekta uz podršku Centra, organizovati kurseve iz oblasti vizuelnih efekata za početnike i profesionalce.

Direktor producentske kuće “LMC studio” Banjaluka David Gatarić rekao je da vizuelni efekti predstavljaju proces kreiranja iluzija ili manipulacija slike i videa, kako bi bili postignuti efekti koji nisu bili prisutni tokom originalnog snimanja.

“Ovi efekti se koriste u filmskoj industriji, televiziji, marketingu i drugim medijima kako bi se stvorile fantastične scene, dodali digitalni likovi, promijenila okolina ili poboljšali vizuelni aspekti”, pojasnio je Gatarić.

Predsjednik Udruženja animatora Republike Srpske (Dares) Igor Đurić naveo je da će dvomjesečni kurs početi 23. marta.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *