Sferamedija

LAVROV: Zapad želi da uništi i sravni BiH

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, rekao je da je za sve probleme na Balkanu kriv Zapad i politika Zapada.

 

On je na konferenciji za novinare nakon 30. Ministarskog savjeta Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Skoplju, rekao da zapad okreće zemlje Balkana jedne protiv drugih.

“Pogledajte samo BiH. Oni žele da je potpuno unište, sravne”, rekao je Lavrov dodajući da su neke zemlje Balkana Rusiji uvele sankcije, a neke ne.

“Blinken pobjegao kao kukavica”

Lavrov je izjavio da je američki državni sekretar Entoni Blinken “pobjegao” kao kukavica sa sastanka Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Sjevernoj Makedoniji ove nedjelje, prenio je Rojters.

Rani odlazak Blinkena i šefa evropske diplomatije Žozepa Borela iz makedonske prijestonice, pokazuje njihov strah od dijaloga, rekao je šef ruske diplomatije, prenijela je agencija RIA Novosti.

“Otišao je, kako razumijem i Blinken i Borel su otišli. Zašto se to dešava? Pa, vjerovatno misle da time izoluju Rusiju. Ali ja mislim da su jednostavno kukavice, da se plaše bilo kakvog iskrenog razgovora sa činjenicama u rukama”, rekao je ruski ministar spoljnih poslova na konferenciji za novinare poslije sastanka ministara spoljnih poslova OEBS-a u Skoplju, prenosi Tanjug.

Lavrov je, takođe, rekao da je njegov kolega, državni sekretar Blinken, pobjegao, a da on nije nigdje pobjegao.

Američki državni sekretar Entoni Blinken boravio je u sredu veče u Skoplju, pred sastanak šefova diplomatija OEBS-a i sastao se s makedonskim ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem, ali je poslije neformalne večere, napustio glavni grad Sjeverne Makedonije, prije dolaska Lavrova iste večeri.

Večeri u Skoplju prisustvovali su, osim Blinkena, koji je poslije Skoplja doputovao u Izrael, šefovi diplomatija EU i Velike Britanije, Žozep Borel i Dejvid Kameron, nakon čega su sva trojica napustili Skoplje prije nego što je stigao Lavrov.

Lavrov je, nakon odlaska Blinkena, sletio u Skoplje, ali nije išao preko Bugarske, već je preko vazdušnog prostora Grčke došao u Sjevernu Makedoniju.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *