Sferamedija

Malu Danku udarili kolima, pa tijelo odvezli na deponiju

ubistvo-danke

Ubistvo su izvršila dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Bora, S. J (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot

 

Potraga za Dankom Ilić (2) završila se tragično, pošto su dvojica muškaraca priznala ubistvo devojčice.

-Ubistvo su izvršila dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Bora, S. J (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot

S. J. je osumnjičeni da je službenim vozilom “fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku Ilić, i usmrtio je.

Zajedno sa kolegom D.D. telo ubijene Danke ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na “Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta – kaže izvor blizak istrazi.

– Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu – kaže naš izvor.

Kako prenosi Telegraf, S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika 26. marta ove godine udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su telo izbacili sa desne strane puta.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

– S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je – navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Oglasio se MUP

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili su  S.J. (50) i D.D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić, saopštio je danas MUP.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom.

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno  obavestiti javnost.

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *