Sferamedija

Naoružani muškarac sa djetetom u autu blokirao aerodrom u Hamburgu

Zgrade terminala aerodroma u Hamburgu i nekoliko aviona evakuisani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je portparol aerodroma za agenciju dpa u subotu naveče.

 

“U toku je talačka situacija. Naša pregovaračka ekipa je u kontaktu s osobom u autu. Situacija ostaje statična”, rekao je za dpa portparol hamburške policije.

Njemački Bild piše da je riječ o turskom državljaninu koji za taoca drži četverogodišnju kćer.

Navodno želi otići s njom u Tursku.

Na aerodrom u Hamburgu stigao je u Audiju bez registarskih oznaka, piše Bild. Policija s njim pregovara cijelu noć, ali zasad neuspješno.

Bild navodi da je vrlo vjerojatno riječ o obiteljskoj svađi o skrbništvu nad djetetom.

Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište zračne luke. Imao je pištolj i već je dvaput pucao u zrak, rekao je glasnogovornik policije Thomas Gerbert.

U međuvremenu je potvrđeno da je u automobilu i dijete. Muškarčeva supruga prethodno je kontaktirala policiju zbog moguće otmice djeteta, rekao je glasnogovornik.

Na licu mjesta su jake policijske snage, s jedinicama raspoređenim u blizini vozila.

Hamburška policija je jutros u 8:35 izvijestila da se pregovori nastavljaju.

“Operacijska situacija se nastavlja. Na snazi ostaju mjere u prometu. Još uvijek nije moguće ući na aerodrom”, piše u tvitu policije.

Zračni promet u Hamburgu sinoć je bio potpuno obustavljen. Svi pristupi terminalima su blokirani. 3200 putnika iz zgrada i zrakoplova moralo je biti evakuirano na sigurno.

“Zbog policijske operacije, letovi u zračnoj luci Hamburg obustavljeni su od 20:24. i danas više nisu pokrenuti. Zahvaćeno je 27 kretanja letova (6 odlazaka i 21 slijetanje)”, rekla je sinoć glasnogovornica zračne luke za Bild.

Kako doznaje Bild, muškarac je parkirao Audi točno ispod aviona koji je trebao poletjeti.

Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije, ustvrdio je i da je muškarac iz auta izbacio dvije zapaljene boce, “neke vrste Molotovljevih koktela”.

 

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *