Sferamedija

NATO: Pozdravljamo privremeno raspoređivanje strateških snaga u BiH

nato-bih

NATO pozdravlja privremeno raspoređivanje strateških snaga u Bosni i Hercegovini, kao podršku operaciji Althea koju vodi EU.

 

EUFOR igra ključnu ulogu u održavanju sigurnog i zaštićenog okruženja, uz podršku NATO-a, prema Berlin plus aranžmanima, navodi se u odgovoru iz centrale u Briselu na upit Klixa da NATO šalje bataljon rezervnih snaga u BiH.

Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić je juče izjavio da NATO u BiH šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Althea i da je takva dugoočekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnost.

Zvizdić je i ranije pozvao NATO da da rasporedi kontingent vojnika u Brčko distriktu, a snage EUFOR-a na “frekventniju prisutnost” u povratničkim mjestima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga prije dva dana boravio u Briselu gdje je tražio proaktivno angažovanje NATO-a, uključujući i mjere odvraćanja, s ciljem preveniranja bilo kakvog narušavanja mira i bezbjednosti u Bosni i Hercegovini. To uključuje i vraćanje NATO snaga u vojne baze u BiH.

 

sferamedija-logo

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *