Sferamedija

Nestabilno vrijeme stiže i u naše područje

NESTABILNO-VRIJEME-DANAS

Nad zapadnom i centralnom Evropom danas se nalaze dva ciklona, koji donosi vrlo nestabilno vrijeme širom zapadne, centralne i jugozapadne Evrope.

 

Centar ciklona sa zapada Evrope nalazi se nad Atlantikom i donosi oluje vjetrove obalnom području zapadne Evrope.

Jaki pljuskovi sa grmljavinom zahvatili su šire područje Francuske i Španije. Lokalno na ovom području ima i jačih grmljavinskih oluja i nepogoda, uz grad i jake gromove. Ovi grmljavinski sistemi i procesi premještaju se dalje prema istoku. Istovremeno, ciklon sa centrom iznad Danske i južnog dijela Baltičkog mora donosi padavine centralnoj Evropi, a području od juga Njemačke do Češke i Poljske i pljuskove sa grmljavinom.

Lokalno i na ovom području ima grmljavinskih oluja i nepogoda, a one su najizraženije na području jugu Njemačke, naročito na području Bavarske, uz grad i jake gromove.

Na području zapadne i centralne Evrope i narednih dana očekuju se česti pljuskovi sa grmljavinom i olujne nepogode. U isto vrijeme Rusiju će zahvatiti jako zahlađenje sa snijegom, a nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, od utorka i naše područje očekuje česta grmljavinska nestabilnost sa pljuskovima i uz mogućnost oluja, prenosi Telegraf.

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *