Sferamedija

Ono što je za Srbina slava, to je za Srpsku 9. januar

beckovic

Akademik Matija Bećković izjavio je da ono što je krsno ime za svakog Srbina koji slavi slavu, to isto je i za Republiku Srpsku 9. januar – Dan Republike, najvažniji dan.

 

Komentarišući okolnosti u kojima se proslavljaju Dan Republike Srpske i Sveti Stefan, Bećković je istakao da su Srbi krsnu slavu slavili i u dobru i u zlu, u kući i u tamnici, u ropstvu i slobodi, što im niko nikada nije mogao zabraniti.

On je ukazao da je svakome ko slavi slavu njegov svetitelj – zaštitnik najvažniji.

Bećković je naveo da svako ko dođe u neki hram prvo traži lik svoga svetitelja i njegovu ikonu drži u kući, pa ništa drukčije nije ni u slučaju Republike Srpske.

“Nije čudo što je Srpska za slavu izabrala Svetog Stefana, prvog stradalnika za Gospoda, mada se ne zna ko je koga izabrao – Sveti Stefan Srpsku ili Srpska Svetog Stefana. Ono što je krsno ime za svakog Srbina koji slavi, to isto je i 9. januar za Republiku Srpsku”, rekao je Bećković Srni.

Govoreći o prijetnjama Kristijana Šmita u vezi sa proslavom Dana Republike, Bećković je sadašnji trenutak u BiH uporedio sa stanjem početkom prošlog vijeka.

“Da su se moćnici ovog sveta potrudili da ‘visokog međunarodnog predstavnika’ nazovu drukčije, a ne kao i onog od pre više od sto godina, ne bi izazivali iste asocijacije i otkrivali šta mu je posao”, rekao je Bećković.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *