Sferamedija

Osuđen Donald Tramp, odšteta preko 80 miliona dolara

osudjen-tramp

Bivši američki predsjednik Donald Tramp mora platiti 83,3 miliona dolara piscu E. Jean Carroll zbog javnih izjava koje je dao 2019.

 

U njima je omalovažavao Carroll i poricao njene optužbe za silovanje. Odluku je donijela savezna porota na Manhattanu, gdje se kao svjedok pojavio i Tramp, ali ubrzo nakon kratkog svjedočenja je napustio sudnici i nije slušao presudu, prenosi CNN.

Panel od sedam muškaraca i dvije žene je raspravljao oko dva sata i 45 minuta o njoj. Takođe, tokom svoje završne riječi, Carrollov odvjetnik rekao je da ona zaslužuje najmanje 24 miliona dolara odštete. Prošla je bitno bolje.

Carroll, bivša kolumnistica savjetnika časopisa Elle, rekla je da joj je Tramp oduzeo reputaciju koju je nekad imala jer je govorila istinu kada je pisala, prenosi N1.

Tramp je 2019., kada je bio u Bijeloj kući, izjavio da je ne poznaje te da ga je proglasila silovateljem kako bi poboljšala prodaju njenih memoari koji su trebali izaći. Njegov pravni tim je ustvrdio da je jedina šteta koju je Carroll pretrpjela bila od “zlih komentara” na društvenim mrežama.

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *