Sferamedija

Ovim trikom možete uštedjetii 1.800 KM za 6 mjeseci

Viks Manro (59) iz engleskog Somerseta, koja radi kao finansijska savjetnica, otkrila je pametan i jednostavan trik.

 

Pomoću ovog trika u periodu od šest mjeseci uspjela da uštedi više od 900 evra (1.800 KM) za božićni šoping, piše “San”.

Viks uvijek smišlja različite načine štednje, a posljednjih šest i po mjeseci provela je isprobavajući trik “posljednjeg broja”.

“Mnogi ljudi štede jedan evro dnevno ili deset evra sedmično, ali meni se sviđa metoda ‘posljednjeg broja’ jer je malo drugačija i štednju čini zabavnijom. To je jednostavan način za izgradnju navike štednje. Primjenom ovog trika uspjela sam da uštedim više od 900 evra. To je novac koji mogu ostaviti za božićne troškove i da možemo uživati ​​sljedeći mjesec”, otkrila je.

Štednja putem metode “posljednjeg broja” vrlo je jednostavna.

Trebate samo provjeriti stanje vašeg računa na kraju svakog dana, a zatim dodati posljednji broj na vaš štedni račun ili u vašu teglicu ili kovertu.

Na primjer, ako na računu imate 375 evra, tada na račun koji vam služi za štednju stavite 50 centi ili 5 evra.

Svakom evru dajte svrhu

Kada štedite metodom “posljednjeg broja”, biće dana kada ne morate ništa da štedite jer stanje vašeg računa završava s nulom.

“Ali biće i dana kada ćete morati spremiti 9 evra na štedni račun”, rekla je Viks koja je sedmično prosječno uštedjela oko 35 evra, što je mjesečno iznosilo oko 140 evra.

Viks od maja ove godine štedi metodom “posljednjeg broja.

“Tokom sedmica i mjeseci novac se počinje nakupljati. Sviđa mi se činjenica da sam završila s više od 900 evra ušteđevine prije decembra”, rekla je.

Viks je otkrila i kako steći naviku stavljanja novca na stranu.

“Postoji mnogo različitih metoda, pa morate pronaći onu koja vam najviše odgovara. Štednja putem trika ‘posljednjeg broja’ vrlo je izvodiva, ali takođe pomalo podsjeća na igru. Ako štednju možete učiniti zabavnom, tim bolje”, rekla je.

Ključ je, dodaje Viks, redovno odlaganje novca.

“Ušteda po malo i često čini velike troškove puno pristupačnijim. Ipak, važna je stvar osigurati da svoju ušteđevinu držite odvojeno od svoje svakodnevne potrošnje. Inače postoji rizik da ćete posegnuti za svojom ušteđevinom”, istakla je.

Viks tvrdi da je dobar način da se otkloni to iskušenje da se svakom evru da svrha.

To znači da svojim kovertama ili teglicama u kojima držite ušteđevinu date određeni naziv kako biste tačno znali za šta štedite.

 

SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *