Sferamedija

Ovo su imena uhapšenih članova Elezove grupe

imena-uhapsenih

Grupa koja je pala u akciji “Kode” povezana je sa Darkom Elezom i svi su ranije radili po njegovom nalogu, a poslije njegovog pritvaranja nastavili su se baviti kriminalnim poslovima među kojima je i preprodaja narkotika.

 

Kako je saopšteno iz policije u ovoj akciji do sada je, zbog sumnje da su se bavili švercom droge, uhapšeno 15 osoba,  a sumnja se da su preprodajom ranih narkotika među kojima su kokain, heroin i marihuana, zaradili 2.750.000 KM.

Akcija je izvedena na području Banjaluke i regije Istočnog Sarajeva gdje obavljeno 27 pretresa.

Kako je potvrđeno “Glasu Srpske“. u akciji su uhapšeni Boris Mitrović Gilmar, Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

– Oni su poslednjih godina nastavili da se bave kriminalnim poslovima koje su radili dok je Elez bio šef. Nakon njegovog pritvaranja ulogu vođe grupe je preuzeo njegov raniji najbliži saradnik i posao je nastavljen. Među najbližim njegovim saradnicima je uhapšeni Mitrović Gilmar. Istražioci su uspjeli da pribave dovoljno dokaza da su oni rasturali drogu u većim količinama i zaradili oko 2.8 miliona KM-rekao je naš izvor.

Dodao je da su podaci o kriminalnim aktivnostima ove grupe pribavljeni na osnovu informacija prikupljenih sa aplikacije “Skaj”, ali i operativnim radom policije na terenu.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja, koji se duže vrijeme nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica.

Većina uhapšenih ima deblji policijski dosije i ranije su hapšeni i pritvarani zbog raznih krivičnih djela među kojima je i šverc narkoticima.

Danilo Cicović poznat je kao član automafije i dio je grupe kojoj se sudi u predmetu “Volan” u Sudu BiH. On je i ranije hapšen zbog drugih krivičnih djela, a u  u oktobru 2010. godine ranjen je u pucnjavi u Istočnom Sarajevu.

Igor Cicović i Boris Mitrović zvani Gilmar osuđeni su zbog trgovine narkoticima u predmetu ”Park”, zbog  preprodaje heroina. Mitrović je zbog šverca droge u trom predmetu  osuđen  na dvije godine zatvora zbog trgovine drogom. Osim toga, Gilmar je nedavno optužen za pokušaj ubistva Nemanje Gluhakovića kojeg je hicima  iz pištolja ranio u noge u Istočnom Novom Sarajevu. Prema optužnici on je pokušao  ubije Gluhakovića  3. decembra prošle godine u ugostiteljskom objektu „Rakija Bar” kada je na njega ispalio sedam hitaca iz pištolja te ga ranio u potkoljenicu.

Njegovo ime našlo se u izvještaju koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske podnijela Tužilaštvu BiH protiv 17 osoba, među kojima su Filip Korać, Ognjen Orašanin i Sani Al Murdaa. Grupi je na teret stavljena međunarodna trgovina kokainom na teritoriji Srbije, Hrvatske i Belgije.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, koja je nosilac akcije, ne navodeći imena potvrđeno je da je uhapšeno 15 osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama. Saopštili su da je  protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem pomenutog krivičnog djela  oko 2.750.000,KM.

– U toku su pretresi na 27 lokacija  na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarajevo.  Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga ( kokain, heroin, marihuana , amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga –  navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se pretresi rade po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo

Prema nezvaničnim informacijama na području Banjaluke pretresla stan koji koristi jedno lice i oduzet je automobil. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je pretresen stan koji je koristi Bojan Rističević

Iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo saopštili su da je akcija “Kode” izvedena po njihovim naredbama u saradnji sa EUROPOLOM.

– Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa EUROPOL-om, realizuju višemjesečnu akciju kodnog naziva „Kode“, a na osnovu informacija dobijenih analizom „Skaj“ aplikacije.

Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti 2.750.000 KM-saopštilo je Tužilaštvo.

Kako saznajemo svi osumnjičeni će navjerovatnije biće predati u nadležnost pomenutog tužilaštva.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *