Sferamedija

Park u centru Banjaluke devastiran

Park u centru grada u katastrofalnom je stanju već četiri godine i ugrožava bezbjednost djece, a mještani su primorani da ga sami popravljaju.

Naselje u kom se nalazi razrušeni park za djecu je na granici između mjesnih zajednica Nova varoš i Centar II, tačnije u naselju Tarasa Ševčenka.

 

 

Polomljena klupa, izvaljena klackalica, iščupane daske sa drvenih kućica, ekseri koji vire na sve strane, ramovi za sto i stolice bez dasaka, trule daske, samo su neki od stravičnih prizora koje možete vidjeti u ovom parku.

Sve ovo plaši roditelje koji malu djecu dovode u park, jer već zarđali ekseri vire iz svakog ugla, te je lako povrijediti se.

 

 

Mještanka koja je prolazila kraj ovog parka istakla je da je sramota što se ovako nešto nalazi u centru našeg grada.

“Ovoga nema ni u horor filmovima, mislim da je Ulica brijestova iz filma “Strava u Ulici brijestova” sređenija od ovog dječjeg igrališta. Ovdje djeca mogu da se povrijede, sve je polomljeno, klimavo, a što je najgore, vire ekseri”, kazala je ona i dodala da se ovaj park što prije mora renovirati.

“Ovdje treba sve novo, ja ne znam može li se išta popraviti jer su daske trule i stare”, kazala je ona.

 

 

Prema riječima Srđana Trivundže, zamjenika predsjednika Savjeta MZ Nova varoš,  ovaj park je u katastrofalnom stanju, a namijenjen je za mlađi uzrast.

“Svaki mobilijar na ovom igralištu je u potpunosti devastiran”, rekao je on.

Kako kaže, igralište posjećuju mještani okolnih naselja jer nema saobraćajnica koje bi ugrozile djecu, dakle, kako ističe, zadovoljni su lokacijom ovog parka.

“Riječ je o planski urađenom naselju, a park je u ovakvom stanju već godinama”, naveo je on i dodao da park ovako izgleda već tri-četiri godine.

“Kako niko od nadležnih ne popravlja devastirane dijelove parka, građani su primorani da sve sami popravljaju”, istakao je on.

 

Posebnu pažnju, kako kaže, treba obratiti na mjesta gdje se okupljaju naši najmlađi sugrađani.

“Jedno takvo igralište gdje se okupljaju naši najmlađi je upravo ovo u naselju Tarasa Ševčenka, koje je devastirano i hitno je potrebna sanacija i uklanjanje oštećenih dijelova igrališta”, objasnio je Trivundža, te dodao da se dijelovi tog igrališta raznose po cijelom naselju i prijetnja su mališanima.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *