Sferamedija

PDP Borenoviću produžava mandat

pdp-sabor-borenovic

U Banjaluci se danas održava 10. Sabor PDP-a na kojem najavljuju potvrđivanje svojih izvornih principa, a očekuje se da će Branislavu Borenoviću, predsjedniku stranke, biti produžen mandat do izbora novog predsjednika.

 

Naime, Statutom te stranke je predviđeno da ako se ne izabere novi predsjednik nakon isteka mandata, starom se produžava mandat na godinu dana.

Milenko Ristić, predsjednik Izborne komisije PDP-a, objavio je imena kandidata za Glavni odbor.

Siniša Golić, član Predsjedništva PDP-a, iznio je prijedlog novog Statuta stranke, a uručene su i zahvalnice zaslužnim članovima stranke, uključujući i Mladenu Ivaniću, počasnom predsjedniku stranke i osnivaču PDP-a.

Ivanić i Borenović su dodijelili posthumno priznanje Vinku Radovanoviću i Zori Miletović, zbog značajne uloge u stvaranju i razvoju PDP-a.

Borenović je rekao da je zahvalan svim članovima i simparizerima stranke na njenom jačanju.

“Uprkos svim izazovima i nasrtajima na PDP sa svih strana, pa i brutalnim pokušajima da se onemogući učešće na izborima, sve smo prebrodili i iz svake situacije izašli još složniji i jači”, rekao je Borenović.

Rekao je da je u Banjaluci ostvarena istorijska pobjeda i potvrđen pobjednički rezultat u Kotor Varoši, i naglasio da idalje tvrdi da je njihov kandidat pobijedio u trci za predsjednika Republike.

Najavio je još jaču borbu protiv korupcije i borbu za jačanje demokratije i sloboda.

Ivanić je iskazao  zadovoljstvo što se njegova ideja o partiji stara 24 godine održala, ali i što je stranka podmlađivana novim ljudima.

“Ozbiljni izazovi stoje pred RS, institucijama u RS treba vratiti snagu. Nije mi bilo drago sto je gđa Trivić izašla. PDP i dalje ima snagu, prisustvo, otvorenost”, rekao je Ivanić.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *