Sferamedija

Postavljali eksplozivne naprave u Hrvatskoj

eksplozivne-naprave-hrvatska

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnice protiv hrvatskog i njemačkog državljanina koja ih tereti da su postavljali eksplozivne naprave u blizini hotela i tražili miliona u kriptovalutama.

 

Na teret im se stavlja da su od 16. aprila do 28. maja na području Opatije, Rijeke i Kostrene postavljali improvizovane eksplozivne naprave u blizini objekata u vlasništvu hotelskog društva i trgovačkog društva.

Oni su optuženi da su prvu eksplozivnu napravu postavili 17. aprila pored hotela u Opatiji nakon čega su putem interneta tražili da im se isplati iznos u kripto valuti u protivrijednosti od 3,9 miliona evra, prijeteći da će nastaviti s postavljanjem ovih naprava i da će ih aktivirati ako se ne ispune zahtjevi.

Oni su, 21. maja, u blizini trgovačkog centra u Rijeci, postavili i aktivirali još jednu improvizovanu eksplozivnu napravu koja je pričinila imovinsku štetu. Potom su ponovili zahtjev za isplatom, ovog puta 4,6 miliona evra u kripto valuti.

Još jednu eksplozivnu napravu postavili su i aktivirali kod upravne zgrade trgovačkog društva 28. maja, a pronađene su još dvije eksplozivne naprave u blizini koje nisu uspjeli da aktiviraju, naveli su iz Tužilaštva.

Optužnica protiv hrvatskog /34/ i njemačkog državljanina /53/ podignuta je zbog počinjenih krivičnih djela iznude, dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija, te falsifikovanje isprave.

Obojica su u istražnom zatvoru u kojem se nalaze od dana hapšenja, 29. maja, navode hrvatski mediji

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *