Sferamedija

Povišen nivo bezbjednosne ugroženosti Dodika

nenad-nesic.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić naveo je da je povišen nivo bezbjednosne ugroženosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti, posebno nakon početka suđenja.

 

Nešić je ovo naveo u odgovoru na pitanje poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja, koje je postavio na prošloj sjednici ovog doma – ko ugrožava bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika?

 

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbjednosne procjene ugroženosti štićenih lica.

– Podsjećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala prijetnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju – navodi se u Nešićevom odgovoru.

On je ukazao da policijske agencije imaju obavezu da međusobno sarađuju, razmjenjuju informacije i saznanja o prijetnjama i mogućim ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je riječ o visokorangiranim zvaničnicima, te da u skladu sa tim preduzimaju mjere prevencije i zaštite od mogućih napada.

(Srna)

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *