Sferamedija

Poznato koliko dnevno zaradi Bil Gejts

bil-gejts

Američka kompanija Zippia, koja posreduje u zapošljavanju i objavljuje poslovne podatke, objavila je i koliko dnevno zarađuje suosnivač kompanije Majkrosoft, Bil Gejts, koji je među najbogatijim ljudima na svijetu.

 

Gejts je skoro 20 godina bio najbogatiji čovjek na svijetu, a onda ga je po bogatstvu nadmašio osnivač kompanije Amazon Džef Bezos. Međutim, kada je u pitanju bogatstvo, i dalje je među globalnom elitom.

Kako je objavila Zippia, prosječna osoba tokom života zaradi 2.7 miliona dolara, dok Gejts u toku dana tri do četiri puta više zaradi od navedenog iznosa.

Procjene tačnog iznosa njegove dnevne zarade se razlikuju, ali jedna od njih jeste da iznosi 10.95 miliona dolara, što je 117 dolara u sekundi. Prema još jednoj procjeni, riječ je o dnevnoj zaradi u iznosu od 7.6 miliona dolara.

Majkrosoft je jedan od izvora Gejtsove zarade. Otkako je sa Polom Alenom 1975. osnovao ovu kompaniju, dominirala je na različitim tehnološkim tržištima. Prije četiri godine je imala tržišnu kapitalizaciju od jedan bilion dolara. Gejtsovi izvori zarade su i investicije u nekretnine.

Veći dio zarade daje u dobrotvorne svrhe, uglavnom kroz Fondaciju Bil i Melinda Gejts, prenosi “Klix”.

SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Dijeli:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *