Sferamedija

Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića

bata-zivojinovic-posmrtni

Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića

 

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića premješteni su iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, u porodičnu grobnicu u selu Koraćica.

To je selo u kojem je glumac odrastao, a najveća želja danas, 30. aprila, mu je i ispunjena – počiva pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović, piše Telegraf.rs.

“Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni. Međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavešteni”, kazao je ranije Batin sin Miljko Živojinović i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

“Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradicionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli”, kazao je Miljko Živojinović svojevremeno za Informer.

Velimir Bata Živojinović je bio jedan je od najpoznatijih glumaca koji su potekli sa ovih prostora i jedan od rijetkih koji je ostvario globalnu prepoznatljivost i slavu širom svijeta.

U svom bogatom umjetničkom opusu ostvario je uloge u više od 350 filmova, a nagrađen je brojnim prestižnim nagradama za ostvarenja u filmskoj umjetnosti u zemlji i inostranstvu.

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *