Sferamedija

Priveden advokat prvoosumnjičenog za Vanjino ubistvo

priveden-advokat-vanja

Advokat prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo u Sjevernoj Makedoniji Vasko Stojkov saslušan je u policiji u Skoplju i danas bi trebalo da bude odlučeno da li će mu odrediti pritvor, javili su skopski mediji.

 

Riječ je o advokatu koji je 30. novembra izveo Ljupčeta Palevskog iz Sjeverne Makedonije i dovezao do Beograda, prenosi Srna.

Stojkov je prije nekoliko dana za skopske medije potvrdio da je Palevskog odvezao u Beogradu, gdje je navodno trebalo da obavi ljekarske preglede.

Prvoosumnjičeni za ubistva Ljupčo Palevski uhapšen je u utorak, 5. decembra u Turskoj, a ostala četvorica osumnjičenih, koji su prethodno privedeni, već su u pritvoru od 30 dana.

Postupak za izručenje Palevskog, prvoosumnjičenog za ubistva četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Đ. i Pančea Žežovskog, počeo je juče, nakon što je Ministarstvo pravde zatražilo od nadležnih turskih organa da ga zadrži u pritvoru do okončanja postupka.

U pritvoru se nalazi i vozač koji je osumnjičen da je pomogao Palevskom da pobjegne u Tursku.

Skopski portal “Iks” objavio je snimke sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi vozilo “sitroen”, kojim je, kako je saopštila policija, oteta djevojčica Vanja Đ, koji je kasnije pronađen zapaljen.

Snimak je objavljen sinoć na “Fejsbuk” stranici portala i prikazano je kretanje vozila marke “sitroen” i “reno”.

Prema prikazanom vremenu na snimku, vidi se da 27. novembra ova dva vozila u 7.55 časova prolaze ulicom u naselju Vizbegovo. Na snimku se vide vozač i suvozač sa crnim kapama, a na zadnjem sjedištu nešto poput vreće za spavanje.

Takođe, vrijeme na snimku pokazuje da je isti automobil zapaljen u 9.37 časova, kada se pokazuje dim u blizini mjesta gdje su kasnije pronađeni ostaci zapaljenog vozila.

Naselje Vizbegovo vezano je za selo Brazda, gdje je bilo zakopano tijelo ubijene četrnaestogodišnje djevojčice.

Djevojčica i Panče iz Velesa, koji su nestali 27. i 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja u nedjelju, 3. decembra.

Pored Palevskog, za njihovo ubistvo se terete Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su priznali krivicu.

Prema istrazi, u slučaj je uključen i Vanjin otac Aleksandar Đorđevski, koji se sumnjiči da je dijelio informacije o ćerkinom kretanju sa ostalim osumnjičenima.

Iz Tužilaštva su naveli da su Palevski, Manev, Kešišov i Videvski izvršili krivična djela otmice i ubistva na svirep način, dok je peti osumnjičeni,otac djevojčice pomagao prilikom otmice.

 

SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

 

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *