Sferamedija

Prodaju se Berluskonijeve vile, ima ih više od 100

Berluskonijeva djeca prodaju očeve nekretnine, mjesečni računi preko milion evra.

 

Nasljednici Silvija Berluskonija, njegovih petoro djece, odlučili su da prodaju većinu nekretnina.

Bivši premijer Italije, lider partije Forca Italija, koji je preminuo 12. juna 2023. godine, karijeru je započeo u sektoru nekretnina izgradnjom kvarta Milan 2.

Djeca Silvija Berluskonija, koji je preminuo u junu 2023. godine odlučila su da prodaju najveći broj njegovih vila osim Vila San Martino od 3.500 kvadratnih metara u mjestu Arkore u blizini Milana, gdje je proveo posljednje dane svog života. Prema pisanju italijanskog lista Il sole 24 ore, vrijednost Berluskonijeve imovine je oko 800 miliona evra, a njihova prodaja bi trebalo da olakša podjelu nasljedstva, a ne podjelu nekretnina, kojih ima više od 100.

Sva imovina, stanovi i vile donose velike mjesečne troškove za vodu i struju, koji samo za tri vile poput one na Sardiniji, zatim na jezeru, Azurnoj obali i Brijanci, prelaze milion evra godišnje.

Berluskonijeva djeca žele da prodaju sve vile osim premijerove rezidencije u kojoj je živio 50 godina, vile San Martino, gdje se nalazi porodični mauzolej.

Kako je prenijela agencija Ansa, prodaje se vila Gerneto, rezidencija sa velikim parkom iz 18. vijeka u blizini Lezma u Brijanki, gdje su se 2022. godine simbolično vjenčali Marta Fašina i Silvio Berluskoni. Ova vila je u vlasništvu Fininvesta i cijena joj je oko 44,8 miliona evra, a Berluskoni je još za života želio da vila postane Univerzitet „Slobodne misli“, piše RTS.

Na prodaju su i vila Čertoza, ogromna zgrada na Kosta Smeraldi koja košta između 250 i 300 miliona evra, kao i dvije vile na ostrvima Antigva i Berbuda, koje su bile predviđene za prodaju i prije otvaranja testamenta. Na prodaju su bila Grande u drevnoj Appiji u Rimu, vila La Lampara u Kani sa svojih 500 kvadratnih metara i pogledom na more, vila Kampari u Lezi na jezeru Mađiore i vila Dvije palme na ostrvu Lampeduzi. Ekonomista Đani Profita ponudio je tri miliona evra za ovu vilu od 250 kvadrata.

Berluskoni nije posjedovao samo vile, već i mnogo zemljišta, polja na Kosta Tirkiznoj blizini Oblije, gdje je bivši premijer želio da izgradi ogromno odmaralište sa vilama i terenima za golf. Berluskoni je imao i oko 100 stanova u Milanu, kao i bioskop Fjama u Rimu. Berluskonijevi nasljednici otvoreni su i za ponude vezane za dvije jahte, Morning Glory i Sweet Dragon.

Posljednjih dana se šuška da Berluskonijev sin Pjer Silvio Berluskoni, vlasnik televizijske kuće Medijaset, želi da kupi vilu Grande u Rimu na Apija Antika, koju je njegov otac kupio za četiri miliona evra 2001. godine i dao je direktoru i prijatelju Franku Zefireliju na korišćenje do 2019. godine. Njegova sestra Barbara zainteresovana je za vilu Belvedere u Mekeriju, gdje je prije razvoda živjela dugo sa djecom i majkom Veronijom Lario. Najstarija ćerka Marina zainteresovana je za vilu Kampari na jezeru Mađore, kupljenu 2008. godine, koja sadrži 30 soba i divan park.

Berluskoni je često boravio u palati Gracioli u Rimu, jednoj od njegovih rezidencija od 1995. do 2020. godine, koja je prije nekoliko dana postala sjedište udruženja stranih dopisnika u Italiji. Na svečanom otvaranju novog sjedišta jedan od novinara je otkrio i tajna vrata, koja su zapravo tajni prolaz.

Novinar Tom Kington, koji je pisao za Tajms, istakao je na Tviteru da su na taj način gosti vjerovatno sprečavani da tajno napuste zabave po kojima je Berluskoni bio poznat.

U knjizi “Il rancore e la speranza” Bruna Vespe, najstarija ćerka Marine, predsjednice Fininvesta, navela je da vila San Martino treba da ostane mjesto okupljanja porodice.

„Naš otac je volio život, svjetlost, bliskost sa ljudima. Vila San Martino treba da ostane takva, sjedište naših poslovnih sastanaka, ali i mjesto gdje se ujedinjuje porodica. To bi on želio da je živ.

 

SFERAMEDIJA

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *