Sferamedija

Proizvodi koji su povučeni u Hrvatskoj nisu na tržištu BiH

Kompanija “Koka-Kola” u BiH obavijestila je Agenciju za bezbjednost hrane BiH da nijedan proizvod koji je trenutno predmet povlačenja i opoziva u Hrvatskoj nije uvezen u BiH, saopšteno je iz ove agencije.

 

Iz “Koka-Kole” su naveli da u svom portfoliju nema proizvoda robne marke “romerkvele”, te da ih ne uvozi niti stavlja na tržište BiH, kao što ne uvozi ni piće “Koka-Kolu”.

U saopštenju se dodaje da se “robne marke Coca-Cola Original Taste 0.5l (PET), Coca-Cola Original Taste i Coca-Cola Zero proizvode lokalno za tržište BiH u punionici u Sarajevu, te se ne izvoze iz BiH na tržište Hrvatske”.

“U sklopu mjera predostrožnosti koje se sprovode u BiH, nakon saznanja da se sa tržišta Hrvatske, zbog potencijalnog rizika po zdravlje potrošača, povlači proizvod `romerkvele emoušn bluberi pomegranate 330 ml` /Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml/, Agencija je primila obavještenje `Coca Cola HBC B-H Sarajevo` u kojem se navodi da ova kompanija u svom portfoliju nema proizvod navedene robne marke, te da ga ne uvozi niti stavlja na tržište BiH”, navedeno je u saopštenju.

Agencija ističe da je uspostavila komunikaciju sa subjektom u poslovanju sa hranom, te dala odgovarajuće preporuke inspekcijskim organima koji su nadležni za službene kontrole hrane na tržištu BiH, a sve sa ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača.

“Do ovog trenutka, Agencija od nadležnih inspekcijskih organa, kao ni putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje nije primila obavještenje da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Hrvatskoj dostupni na našem tržištu”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će o svim novim informacijama potrošači biti blagovremeno obaviješteni posredstvom zvaničnog veb-sajta stranice Agencije.

“Agencija za bezbjednost hrane u saradnji sa nadležnim inspekcijskim organima kontinuirano prati potencijalne rizike porijeklom iz hrane, te preduzima odgovarajuće mjere sa ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača”, ističu iz ove institucije.

Širom Hrvatske 34 osobe zatražile su ljekarsku pomoć zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima, od kojih najviše u Zagrebu 17, ali niko nije zadržan na bolničkom liječenju.

Teže posljedice zadobile dvije osobe – jedna u Rijeci koja je konzumirala gaziranu vodu “romerkvele”, te student koji je završio u bolnici nakon što je popio “koka-kolu” iz automata na fakultetu u Zagrebu.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *