Sferamedija

Pronađen tajni bunker pun droge i oružja

bunker-droga

Pripadnici policije Vilaha u saradnji sa Državnom policijskom Koruške te uz asistenciju pripadnika Kobre izveli su opsežnu akciju protiv organizovane kriminalne grupe, a među uhapšenima su i državljani Bosne i Hercegovine.

 

Kako prenose austrjski mediji, tokom akcije pretreseno je sedam lokacija i privedeno devet osoba: šest muškaraca i tri žene, svi dobi od 29 do 53 godine. Pored državljana BiH, među uhapšenima su i državljani Austrije, Slovenije i Grčke.

U policijskom saopštenju navodi se da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi čije su aktivnoti policijski inspektori pratili još od septembra, 2023. godine.

Ipak, najveće otkriće akcije je svakako tajni bunker, koji se nalazio u kući 39-godišnjeg Austrijanca. Taj bunker je bio tako dobro sakriven da je imao nekoliko tajnih ulaza. Otkriven je tek na osnovu cijevi koja se iz zida protezala sve do bašte.

Inače, tokom akcije su zaplijenjene određene količine raznih narkotika, od kanabisa, heroina, kokaina pa do halucinogenih gljiva. Pored nekoliko hiljada evra u gotovini, policiju je iznenadila količina naoružanja koja je pronađena: nekoliko kalašnjikova, pištolja ali i detonatore ručnih granata.

Inače, austrijski mediji prenose da je tajni bunker zapravo bio plantaža kanabisa od 25 metara kvadratnih, a pronađeno je i 80 teglica sa kanabisom pripremljenim za prodaju.

Svi privedeni su predati u nadležnost javnog tužilaštva u Klagenfurtu.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *