Sferamedija

Roditelji tvrde da jedan učenik prijeti da će ubiti 30 osnovaca sa spiska

roditelji-spisak

Grupa roditelja polumaturanata OŠ “9. maj” u Sutivanu kod Bijelog Polja od danas neće slati svoju djecu na nastavu jer strahuju za njihovu bezbjednost nakon što su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik prijeti da će ubiti 30 osnovaca sa spiska koji je napravio.

 

Nakon sastanka sa direktorkom škole Milijanom Bošković i razrednim starješinom Draganom Maškovićem, oni su pozvali nadležne institucije da reaguju jer ova ustanova, kako tvrde, više nije sigurna za boravak njihove djece.

“Iz policije su kazali da su juče obavili sve potrebne radnje i saslušali više osoba i da i dalje rade na rasvetljavanju ovog slučaja”, piše Dan.

Član Školskog odbora Vladan Lalević zatražio je da se škola zatvori do daljnjeg i poručio da djeca neće ići na nastavu dok se sve podrobno ne ispita.

“Mi više nismo sigurni šta se može desiti. Treba da se djeluje preventivno i neka nadležne državne institucije, od policije, preko Centra za socijalni rad, do psihologa i psihijatra, sve podrobno ispitaju”, kazao je Lalević.

Roditelji su kazali da im je Boškovićeva saopštila da je razgovarala sa učenikom i njegovim roditeljima.

Dječak joj je, kako piše Dan, rekao da su to sve neistine i izmišljotine.

Direktorka OŠ “9. maj” Milijana Bošković je o ovom slučaju odmah obavjestila Odjeljenje bezbjednosti, a inspektori su juče dolazili u školu. On je rekla da je juče razgovarala sa dvadesetak đaka i da su joj svi kazali da su čuli da postoji sporni spisak, ali da ga nisu videli.

“Jedan od njih se prisjetio da je ovaj učenik nedugo nakon tragičnog događaja u Beogradu mahao nekakvim papirom i govorio ‘imam i ja vas ovdje na spisku'”, prenijeli su Danu roditelji dio razgovora sa direktorkom.

 

SFERAMEDIJA

FACEBOOK @SFERAMEDIJA

 

INSTAGRAM @SFERAMEDIJA

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Sfera Medija (@sferamedija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *